Zasebnost in piškotki

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec podatkov

Upravljavec osebnih podatkov spletnega mesta EQAVET NRP v Sloveniji, www.eqavet-nrp-slo.si, je Center RS za poklicno izobraževanje (CPI), Kajuhova 32 U, 1000 Ljubljana.

Način in namen obdelave

Posredovani podatki se obdelujejo skladno s pravili varstva osebnih podatkov. Uporabljeni so zgolj za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. V primeru potrebe po nadaljnji obdelavi, bo uporabnik o tem predhodno obveščen in njegovi osebni podatki bodo uporabljeni le, če bo podal privolitev za takšen namen uporabe.

Kontaktni obrazec in e-sporočila

Svoja vprašanja in komentarje lahko uporabnik posreduje preko spletnega obrazca ali pošlje sporočilo na e-naslove, ki so objavljeni na spletnih straneh www.eqavet-nrp-slo.si. Pridobljeni osebni podatki: ime, e-naslov in telefon, so uporabljeni izključno za namen komunikacije. S pošiljanjem e-sporočil se ta strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta EQAVET NRP v Sloveniji.

Prijava na e-novice

CPI hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih uporabnik posreduje ob prijavi na prejemanje e-novic. Podatki ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, delovno mesto ter naziv organizacije se obdelujejo le za namen obveščanja uporabnikov o novostih na področju ugotavljanja, zagotavljanja in razvoja kakovosti programov v PSIU. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja elektronskih novic in sporočil.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z njegovimi osebnimi podatki, ki jih poseduje CPI, za popravke ali njihov izbris. Na njegovo zahtevo mu CPI omogoči:

 • popravek oziroma dopolnitev osebnih podatkov,
 • pravico do izbrisa osebnih podatkov (pravica do pozabe),
 • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • pravico do ugovora obdelave ter
 • pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov.

Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Center RS za poklicno izobraževanje (CPI), Kajuhova 32 U, 1000 Ljubljana ali na e-naslov eqavetnrp.slo@cpi.si.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo CPI nemudoma izvedel vse ustrezne ukrepe. Uporabnik bo o tem nemudoma obveščen, prav tako pa bo o tem seznanjen tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Varnost podatkov

Vsi osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo ter Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. CPI se zavezuje, da bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo.

Osebni podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim tretjim osebam. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj pooblaščene zaposlene osebe. Izjemoma so lahko podatki posredovani drugim pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletnih strani EQAVET NRP v Sloveniji se uporabnik strinja z objavljenimi pravili in splošnimi pogoji. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinja s spremembami splošnih pogojev ter posledično načina in namena obdelave zbranih osebnih podatkov.

Piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani namestijo v brskalnik in omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira nobenih osebnih podatkov, vendar je lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev.

Uporaba piškotkov

Spletna stran www.eqavet-nrp-slo.si za svoje delovanje uporablja dve vrsti piškotkov:

Funkcionalni piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o vaših nastavitvah s čimer je vaše brskanje po spletnih straneh hitrejše in učinkovitejše. Ti piškotki niso obvezni, vendar izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo.

Naziv Namen Trajanje
pll_language shrani izbiro jezika spletnih strani 1 leto
compliance_cookie

pove da naj se obvestilo o piškotkih ne prikazuje več

1 leto
analytics_cookie določa ali lahko beležimo vaše spletne obiske 1 leto

Analitični piškotki nam pomagajo pridobiti vpogled v kako uporabljate naše spletne strani, da ugotovimo kaj deluje in kaj ne ter kako lahko še izboljšamo naše spletno mesto. S storitvijo Google Analytics zbiramo podatke, kot je informacija, katero spletno stran ste si ogledali, število obiskov, vrsto naprave/platforme ter datum in čas. Vsi podatki so anonimni in se uporabljajo samo za statistične namene.

Naziv Namen Trajanje
_ga uporablja Storitev Google Analytics za razlikovanje med uporabniki in sejami 2 leti
_gid uporablja Storitev Google Analytics za razlikovanje med uporabniki in sejami 24 ur
_gat uporablja Storitev Google Analytics za uravnavanje števila poslanih zahtevkov 1 min

Nastavitve piškotkov

Nastavitve, katere piškotke spletnega mesta EQAVET NRP v Sloveniji želite shraniti lahko spremenite kadarkoli:

Nimate shranjenih piškotkov za to spletno mesto

Nadzor nad piškotki

Shranjevanje in uporabljanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika. Uporabnik lahko po želji, z nastavitvami brskalnika, shranjevanje piškotkov omeji ali onemogoči. Prav tako lahko že shranjene piškotke izbriše. Navodila so na voljo na podpornih spletnih straneh posameznega brskalnika:


Zadnja sprememba 4. 7. 2019

Dostopnost spletišča   Ctrl + U

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+S Prikaže kontaktni obrazec
 • Ctrl+Alt+N Prikaže prijavni obrazec za novice
 • Ctrl+Alt+D Vrni se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje